Tiukemmin valvotut sisäkuuluvuusvaatimukset ovat huolestuttaneet rakennuttajia

Maankäytön- ja rakennuslain mukaan (MRL 117 j §) asuin-, majoitus- tai työtiloja sisältävän rakennuksen teknisten ratkaisujen on kustannustehokkuus huomioon ottaen mahdollistettava edellytykset matkaviestinten kuuluvuudelle sisätiloissa.

Uusissa rakennusluvissa on edellytetty, että matkapuhelimien kuuluvuus tulee todentaa ja siitä on toimitettava selvitys ennen rakennuksen käyttöönottoa ja sisään muuttoa. Heikko sisäkuuluvuus saattaa pitkittää rakennuksen luovutusta asukkaille.

Orbion Consultingilla tuotamme kuuluvuuskartoituksia sisäantenniverkon tarpeen arvioimiseksi sekä laadun varmistamiseksi. Toteutamme laadukkaat mittaukset luotettavilla, ammattikäyttöön soveltuvilla mittauslaitteilla ja raportoimme tulokset tilaajan tarpeita huomioiden. Voimme tarvittaessa myös laatia alustavan sisäantenniverkon kustannusarvion.

Selvitämme operaattorien osallistumisen sisäantenniverkkohankkeisiin sekä avustamme operaattorilaitteiden sijoitussopimusten tekemisessä. Tarjoamme lisäksi kiinteistöihin ja rakennuksiin VIRVE/2-5G -monioperaattoriverkkojen toteutussuunnittelun, kilpailuttamisen, rakennuttamisen ja valvonnan tai vaihtoehtoisesti avaimet-käteen kokonaistoimituksen.

Ota yhteyttä niin keskustellaan lisää!

finland@orbionconsulting.fi

puh. +358 50 338 0070

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous