Kiinteistöjen sisäverkot ja mobiilikuuluvuus

Matkaviestinverkkojen (mobiilikuuluvuus) kuuluvuusongelmat rakennusten sisällä ovat yleisiä ja lisääntyvät.

Suurissa rakennuksissa, joissa on paljon mobiilipalvelujen käyttäjiä, tarvitaan myös mobiiliverkkojen lisäkapasiteettia rakennuksen sisälle.

Kuuluvuus- ja kapasiteettipuutteet näkyvät ongelmina puheluissa, tai alhaisina mobiiliverkkojen datanopeuksina.

Puutteet liittyvät kaikkien teleoperaattoreiden (Telia, Elisa, DNA, VIRVE) verkkoihin ja kaikkiin verkkotyyppeihin (2G / GSM, 3G / UMTS, 4G / LTE, VIRVE / TETRA). Tulevaisuudessa myös 5G verkkoon.

Kuuluvuuskartoitukset, kuuluvuusmittaukset

Orbion tekee erilaisia rakennusten kuuluvuuskartoituksia ja -mittauksia. Tulosten perusteella määritellään myös, miten havaitut GSM, UMTS, LTE ja VIRVE kuuluvuuspuutteet voidaan parhaiten korjata.

Kuuluvuuspuutteiden korjaukseen tarvitaan aina myös teleoperaattoreita ja laitteita (Telia, Elisa, DNA, VIRVE). Orbion selvittää myös rakennuskohtaisesti, miten teleoperaattorit voivat osallistua kuuluvuuden parantamiseen.

Ota yhteyttä, niin kerromme lisää

Sisäverkko ratkaisee kuuluvuusongelmat

Rakennuksen sisäverkko ja siihen kytketyt teleoperaattoreiden radiolaitteet /tukiasemat, tai toistimet) ratkaisevat kuuluvuus- ja kapasiteettiongelmat.

Sisäverkkoja kutsutaan usein myös monioperaattoriverkoiksi, radioverkoiksi, antenniverkoiksi tai -järjestelmiksi, Virve-verkoiksi, tai GSM-verkoiksi.

Sisäverkko tehdään yksinomaan mobiiliverkkoja kuuluvuutta varten ja koostuu antenneista, koaksiaalikaapeleista ja muista komponenteista.

Sisäverkolla kaikkien teleoperaattoreiden (Telia, Elisa, DNA, VIRVE) kaikkien verkkotyyppien GSM, UMTS, LTE ja VIRVE kuuluvuus ja kapasiteetti saadaan halutulle tasolle koko rakennuksessa. Sisäverkko tulee normaalisti kaikkien teleoperaattoreiden yhteiskäyttöön.

Sisäverkko toteutetaan kiinteistön rakentamisen, tai peruskorjauksen yhteydessä. Oikea-aikainen toteutus alentaa kustannuksia ja vähentää käyttäjille koituvia haittoja.

Orbion suunnittelee ja rakennuttaa sisäverkon kokonaispalveluna

Orbionin tarjoama kokonaispalvelu sisältää kaiken rakennuksen kuuluvuuden kartoittamiseen ja parantamiseen liittyvät tekijät. Orbionin kokonaispalvelu sisältää:

  • Kuuluvuuden kartoituksen ja -mittauksen
  • Kuuluvuuden parantamisratkaisun määrittelyn
  • Teleoperaattoreiden osallistumisen selvityksen ja sopimukset kiinteistöyhtiön ja teleoperaattoreiden (Telia, Elisa, DNA, VIRVE) välille
  • Sisäverkon toteutussuunnittelun
  • Sisäverkon rakennuttamisen kilpailuttamisen, tai kokonaistoimituksen
  • Sisäverkon toteuttamisen valvonnan ja tarkastukset
  • Teleoperaattoreiden laitteiden toimituksen oikea-aikaisen koordinoinnin
  • Sisäverkon käyttöönoton

Ota yhteyttä, niin kerromme lisää

Valimotie 17-19,
00380 Helsinki

finland@orbionconsulting.fi