Kuuluvuuden kartoitukset ja häiriömittaukset

Mobiilipäätelaitteiden kuuluvuusongelmat rakennusten sisällä ovat yleisiä ja lisääntymässä. Nykyiset rakennukset ovat energiatehokkaita ja estävät lämmön karkaamisen, mutta valitettavasti myös matkapuhelimien verkkosignaalin.

Suurissa rakennuksissa, joissa on paljon mobiilipalvelujen käyttäjiä, tarvitaan mobiiliverkkojen lisäkapasiteettia rakennuksen sisälle. Kuuluvuus- ja kapasiteettipuutteet näkyvät ongelmina puheluissa, tai alhaisina mobiiliverkkojen datanopeuksina.

Puutteet liittyvät kaikkien teleoperaattoreiden (Telia, Elisa, DNA, VIRVE) verkkoihin ja kaikkiin verkkotyyppeihin (2G / GSM, 3G / UMTS, 4G / LTE, VIRVE / TETRA). Tulevaisuudessa myös 5G verkkoon, sillä mitä korkeampia taajuuksia otetaan käyttöön, kuten 5G, niin sitä enemmän sisäkuuluvuusongelmat lisääntyvät.

 

Kuuluvuuskartoitukset, kuuluvuusmittaukset

Orbion toteuttaa kuuluvuuskartoituksia kaikkien operaattorien kuuluvuuden mittaamiseksi riippumattomasti. Mittaukset voidaan tehdä joko yleismittauksena, huoneisto- tai huonekohtaisella tarkkuudella asiakastarpeen mukaan. Mittaukset toteutamme luotettavilla ja laadukkailla ammattikäyttöön tarkoitetuilla mittalaitteilla ja -ohjelmistoilla. Raportoimme havaitut kuuluvuuspuutteet (GSM; UMTS, LTE ja VIRVE) suosituksineen jatkotoimista.

Tarvittaessa voimme laatia alustavan kustannusarvion sisäantenniverkosta mittaustuloksien perusteella.

Orbion toimii tiiviissä yhteistyössä kaikkien mobiiliverkko-operaattoreiden (DNA, Elisa, Telia, Erillisverkot) kanssa. Selvitämme tarvittaessa kaupallisten operaattorien osallistumisen sisäverkkohankkeisiin ja avustamme operaattorilaitteiden sijoitussopimusten tekemisessä.

Tarvitsetko kuuluvuuskartoituksen tai mittauksen? Jätä yhteystietosi, niin otamme yhteyttä.

Sisäantenniverkkojen laatumittaukset ja valvonta

Omien sisäantenniverkkotoimitusten ohella tarjoamme sisäantenniverkkojen laadunvarmistus- tai häiriömittauspalveluita (PIM-mittaukset) yhteistyökumppaneillemme.

Valvomme kiinteistönomistajan tai rakennuttajan puolesta, että sisäantenniverkkojen suoritusarvot, kytkennät, merkinnät ja loppudokumentaatio tehdään hyvän rakennustavan, määräysten ja suositusten mukaisesti.

Tarvitsetko sisäantenniverkon laatumittauksen? Jätä yhteystietosi, niin otamme yhteyttä.

Valimotie 17-19,
00380 Helsinki

finland@orbionconsulting.fi

010 3190 730